Turistinformasjon

Velkommen til Alta! Vi er glade for at du har valgt Alta som ditt reisemål. Her har vi samlet all informasjonen du trenger for å få mest ut av ditt Altabesøk.

Her finner du

Postkontoret i Alta finner du på Sentrum Syd, inne på REMA 1000.

Hos Sparebank1 Nord-Norge finner du minibank tilgjengelig hele døgnet. Adressen hit er Løkkeveien 115.

Alta har flere apotek. På sentrum finner du Apotek1 inne på AMFI og i Markveien 14. Boots apotek ligger både i Bossekop og på Elvebakken.

I Alta finner du ladestasjoner på tre forskjellige steder. Det er 6 ladere på Alta Lufthavn. I sentrum er det totalt 12 ladere, fordelt på fire forskjellige ladestasjoner. Det er også 6 ladere i Bossekop sentrum, bak Coop Extra Bossekop.

Det er alltid fint å ta med seg minner fra en fin ferieopplevelse. I Alta får du kjøpt suvenirer på Boreal Adventures gavebutikk (Labyrinten 3) i sentrum, hos Alta Museum, Sorrisniva og i Æventyrs Explorer Store (Løkkeveien 6).

I Alta sentrum er det over 1000 parkeringsplasser. Det er soneparkering, som vil si at det ikke er lov å parkere utenom skiltede parkeringsplasser. De kommunale parkeringsplassene er avgiftsbelagt i tidsrommet 10-20 (mandag-fredag) og 10-18 (lørdag). Prisen per time er 25 kr. På parkeringsplass P7, like ved Scandic, er det korttidsparkeringsplass der du betaler 80 kr for hele avgiftstiden. Les mer om parkeringsplasser i Alta sentrum på Alta kommune sine hjemmesider.

Alta kommune har legevakt som dekker øyeblikkelig hjelp. Daglegevakten er bemannet fra 08-16, med ordinær legevakt fra 16-08. Det er ordinær legevakt hele døgnet lørdag, søndag og på helligdager. Telefonnummeret til legevakten er 116 117. Ved akutt fare for liv og helse, ring 113.

Fant du det du lette etter?

Henvendelser fra denne siden blir ikke besvart. Ta gjerne kontakt med oss på info@visitalta.no hvis du trenger svar på spørsmålet ditt. Inquiries from this form will not be answered. If you need an answer, please contact us at info@visitalta.no