Freddy Ludvik Larsen/Alta kommune

Reise til Alta

Alta er lokalisert i Finnmark fylke, den nordligste delen av Norge. Alta er den største og mest befolkede byen i Finnmark. Det er flere måter å komme seg til byen på.

Ankomst med fly

Flyplass: Alta Lufthavn ligger 5 kilometer fra sentrum. Det er avganger søndag-fredag til og fra Oslo Lufthavn Gardermoen og Tromsø Lufthavn. Det er også videre forbindelser til og fra mindre byer i Finnmark, slik som Hammerfest, Honningsvåg, Vadsø og Kirkenes

Flytid: Oslo-Alta tar 2 timer, Tromsø-Alta tar 30 minutter og Kirkenes-Alta tar 50 minutter.

Til og fra flyplassen: Flybussen opereres av Snelandia. Fra Alta er det bussforbindelser til mange steder i Finnmark. Reisetiden til sentrum er ca. 10 minutter. Alta Taxi har holdeplass utenfor ankomsthallen og kan også bli booket per telefon på +47 78 43 53 53.

Ankomst med båt

Alta Havn er 5 kilometer fra sentrum og ligger like ved flyplassen. Det er avganger søndag-fredag til Hammerfest med Vargsundekspressen via Storekorsnes. Båten tar omtrent 1,5 time til Hammerfest.

Ankomst med bil

Europaveiene E6 og E45 møtes i Alta. E6 tar deg sørover til Trondheim og Oslo, og nordøst til Kirkenes. E45 tar deg til Kautokeino og videre inn i Finland og Sverige.

  • Tromsø – Alta: 6 timer
  • Kautokeino – Alta: 2 timer
  • Hammerfest – Alta: 2 timer
  • Honningsvåg – Alta: 3 timer
  • Kirkenes – Alta: 6,5 timer
  • Rovaniemi – Alta: 6 timer

Reise med el-bil

Reiser du med el-bil – her finner du oversikt over ladestasjoner i hele Finnmark.

Ankomst med buss

Bussen fra Tromsø går gjennom Nord-Troms via E6 og du kan også ta buss fra mindre byer i Finnmark som Karasjok, Kautokeino og Honningsvåg.