Freddy Ludvik Larsen/Alta kommune

Se og gjøre

Det er masse spennende og gøy å finne på i Alta. Severdigheter og kultur ligger som perler på en snor. Her finner du en komplett oversikt.

Arrangementskalenderen Opplev Alta

På opplevalta.no finner du arrangementskalenderen vår, som er laget for å informere om ting som foregår i vår region.

Tur på museum

Verdensarvsenter for bergkunst – Alta Museum ligger i Hjemmeluft, ca. 5 km vest for Alta sentrum. Like ved museet finner vi et av de fem bergkunstområdene i Alta som ble innskrevet på UNESCOs Verdensarvliste i 1985. Helleristningene er tilgjengelig i den snøfrie perioden av året, mens resten av museet holder åpent hele året.

I Kåfjord ligger Tirpitz Museum. Under andre verdenskrig kunne det tyske slagskipet Tirpitz aldri slippe anker og det ble skadd under angrep av en britisk miniubåt. Skipet ble senket utenfor Håkøya i Troms en novemberdag i 1944. Dette krigsmuseet har en av verdens største samlinger av bilder og gjenstander fra slagskipet «Tirpitz». Museet er åpent i sommerperioden fra 15. juni til 31. august.

Kirker i Alta

Nordlyskatedralen Alta kirke er nok den best kjente kirken i Alta. Som landemerke for byen ruver katedralen i enden av gågata. Men det finnes også 10 andre kirker og et kirkested i kommunen som er verdt et besøk for de interesserte.

Disse andre kirkene tilhører Alta og Talvik sokn: Langfjord kirke, Talvik kirke, Kåfjord kirke, Alta kirke, Nordlyskatedralen, Elvebakken kirke, Rafsbotn kapell, Leirbotn kirke, Årøya kirkested, Storekorsnes kapell, Komagfjord kirke og Rognsund kirke.

Årøya kirkested var faktisk plasseringen til det første kirkebygget ved Altafjorden og ble bygget i 1694. I 1705 ble kirken flyttet til Talvik, og ble revet igjen i 1734.

Rognsund kirke, Komagfjord kirke og Årøya kirkested ligger ute på øyene i Altafjorden og er kun tilgjengelig med hurtigbåt eller ferje.

Gode shoppingmuligheter

Det er gode shoppingmuligheter i Finnmarks største by. Her finner du det du er ute etter, uansett kategori. I Alta finnes det to kjøpesentre: Parksenteret og AMFI Alta. På Parksenteret finner du lokale butikker som Kilden, Montana og Alta Blomster og dekor. AMFI Alta er Finnmarks største kjøpesenter med 80 butikker og spisesteder. I november åpner Alta Handelspark.

Alta bibliotek

Biblioteket i Alta er et hyggelig bibliotek som ligger i tilknytning til gågata. I tillegg til godt lesestoff, så er det ofte andre kulturarrangementer på Alta bibliotek i form av musikk, foredrag og fremvisninger. Her finner du en oversikt over åpningstider og arrangementer på biblioteket.

Kino i Alta

Aurora kino Alta er Finnmarks største og best besøkte kino, og ligger i samme bygning som Alta bibliotek. Et stopp innom her er en perfekt pause i hverdagen. Her finner du kinoprogrammet.

Nordlysbadet

På sentrum, like ved Nordlyskatedralen, finner du også Nordlysbadet. Her er noe for enhver smak med blant annet svømmebasseng, aktivitetsbasseng, vannsklie, stamp og boblebad. Nordlysbadet er åpent hver dag, med morgensvømming tirsdag og torsdag. Vær obs på at det kan være endrede åpningstider på helligdager. I tillegg ligger også treningssenteret Actic i tilknytning til Nordlysbadet, hvor det er mulig å trene på drop in i bemannede åpningstider.

Spill bowling i Alta

På sentrum syd finner du bowlinghallen i Alta. Her er det 8 bowlingbaner du kan boltre deg på, 5 biljardbord, snookerbord, bordtennisbord, shuffleboard og dart. Her finner du informasjon om åpningstider.