Variasjonene i sesongene definerer hvem vi er

Variasjonen mellom sesongene, midnattssola som aldri går ned og den eviglange mørketida definerer hvem vi er og hvordan vi lever.

Det er stor variasjon mellom årstidene i Alta. Uansett hvilke kontraster du søker, så har Alta det. Om sommeren skaper midnattssola et fantastisk opplyst bakteppe for alle aktiviteter. Samtidig som skillet mellom natt og dag forsvinner. Om vinteren fremstår naturen som mer ugjestmild. Sannheten er at det trigger eventyrlysten vår enda mer. Mørketidas absolutte mørke er intenst, men vi har lært oss å håndtere det. Alle årstider og aktiviteter har sine egne unike kontraster å by på. Det fortryllende arktiske lyset er en integrert del av det vi kaller arctic living.

Selv om Alta ligger ved kysten, er det ikke noe utpreget kystklima å skryte av. Vi kan kanskje kalle det en god miks av kystklima og innlandsklima. Om vinteren blir det sjeldent kaldere enn −25° C, mens om sommeren blir det sjeldent varmere enn 25° C. Våren er kald og kommer sent, og varer gjerne i bare et par dager før sommeren står i full blomst. Høsten er for mange den fineste tida på året, når vi kan høste bær og sopp, gå på jakt og nyte de fantastiske høstfargene.