Høst i Alta

Høsten i Alta er en av de mest spennende tidene på året og ikke minst en av de beste tidene å dra på tur. Det varierte terrenget gjør at du har mange muligheter å velge mellom, enten du trives best i skog, fjell eller på vidda.

I Alta er virkelig høsten tid for høsting. Når lufta kjølner, midnattssola slipper tak for mørket og naturen tar på seg sin ild-fargede kappe drar Altaværingene ut i skog og mark. Det er kanskje spesielt de berømmelige multebærene, viddas gull, som er mest ettertraktet, men både blåbær og tyttebær plukkes i bøtter og spann. Skal vi på tur er det fort gjort å ta med bærplukkeren, eller soppkurven, for de som har den kunnskapen. Og vil du ikke plukke selv, er det flere restauranter i Alta som spesialiserer seg på å utnytte alle de gode, lokale råvarene våre.

Hvem reiser du med?

Friluftslivet står sterkt i Alta og vi er heldige som har mange flotte turmål både for store og små. Det høyeste fjellet vi har er Haldde, hvor verdens første, permanente nordlysobservatorium ble bygget for over 100 år siden. Hver august arrangeres Halddemarsjen, hvor store deler av Altas befolkning tar seg turen opp de 907 meterne til toppen for å konkurrere og/eller nyte utsikten.

En av de flotteste stedene du kan besøke – hvis du ønsker en lengre tur – er Alta Canyon, eller Sautso, Nord-Europas største elvegjel. Fra kanten kan du se ned på hjertet av Alta, Alta-elva, som renner bedagelig nedover mot havet. Men, de fleste Altaværinger har nok av turområder å velge mellom uten å bruke en hel dag på tur. Alta flyter praktisk talt over a gode turmuligheter, så her er det bare til å velge og vrake.

Som besøkende har du også mange, dyktige guider som gjerne vil ta deg med ut og oppleve Alta i høstdrakt. Ønsker du å prøve deg på terrengsykling på vidda eller bli med hundekjørerne på treningstur med trollvogner? Eller hva med årets første nordlystur under høsthimmelen? Her henger eventyrene som perler på en snor.