Vinter i Alta

Vinteren i Alta er lysets tid, med både mørketid, nordlys og det arktiske lyset med sine gylne og rosa toner. Det perfekte bakteppet for en årstid full av opplevelser, ute og inne.

Det er noe eget med den arktiske vinteren. Naturen blir nesten trolsk, glitrende hvit, rosa og blå – skarpere og friskere og skjørere på samme tid. Du kan begynne å tro på magi når du ser nordlyset sno seg freidig over vinterhimmelen. Eller når du ser de første, gylne solstrålene på fjelltoppene ved mørketidens ende. Eller på et besøk på ishotellet, hvor det blåe lyset som reflekteres på isveggene og de håndlagde skulpturene gir en helt spesiell, mystisk stemning.

Hvem reiser du med?

Selv om vinteren kan være kald og mørk er det ikke slik at vi går i hi i Alta. Vinteren, og våren, er kanskje en av de artigste sesongene når det kommer til utendørsaktiviteter. Kler du deg rett, er det ikke noe problem å være ute i mange minus. For det lokale reiselivet er vinteren en høysesong, med både den spennende nordlysjakten, hundekjøring, fatbiketurer, snøskuterkjøring og hvalsafari på agendaen.

Familier og venner samler seg ofte ute, rundt bålet eller isfiske-hullet eller ute på eventyr i det snøkledde landskapet. Altaværingene holder seg nemlig ikke bare i ro om vinteren, mange gleder seg til snøen kommer nettopp fordi de da kan ta del i favoritt-hobbyene sine. Skiturer og snøscooterkjøring har en stjerne hos mange i Alta, i tillegg til sykkelturer på fatbike som blir mer og mer vanlig. Med løyper og spor over alt har du mange muligheter hvis du har lyst på en tur.

Vinteren er også høydepunktet for hundekjørere og Alta er Europas hunderkjører-hotspot. Få andre steder har så stor tetthet av hundekjørere som her. I tillegg er vi både start- og målstreken for Europas lengste hundeløp; det berømte Finnmarksløpet. Dette løpet blir ofte omtalt som vårens vakreste eventyr og skaper en skikkelig folkefest i byen vår. Vel verdt å få med seg. Ellers kan du gjerne prøve deg på en tur på hundeslede selv, hos en av de mange hundekjørerne som tilbyr en smak av denne livstilen til gjestene sine.