Sommer i Alta

Mellom majestetiske fjell, den vakre Altafjorden og sagnomsuste Finnmarksvidda ligger Alta. Her er det kort vei fra et urbant byliv til urørt, arktisk natur som venter på deg.

Altaværingene sover ikke bort sommernatta. Fra 17. mai til 25. juli er det lyst døgnet rundt i Alta og for oss betyr det rett og slett mindre søvn. Dagslyset døgnet rundt gir oss en dose energi og friheten til å gjøre det vi vil når det passer oss best. Vil vi gå på fjelltur klokka 01 på natta? Ja, da gjør vi det!

midnight sun
Midnattssol i Alta Foto: @gurobergum

En av de foretrukne måtene å nyte midnattssola på, er nettopp på en fjelltur. Sola er på sitt laveste mellom kl. 00 og 01, og da står sola ytterst i Altafjorden i nord. Derfor anbefales det å gå på en av de sentrumsnære fjelltoppene. Les mer om fjellturer i Alta her.

Hvem reiser du med?

Alta som reisemål har mye å by på, sommer som vinter. Friluftslivet står sterkt og mange benytter de lange sommerdagene til å sykle, bade i havet, dra på fjelltur eller i klatreparken. Likevel er vi også glad i dager med roligere tempo, hvor valpekos, gode middagsopplevelser, samisk kultur eller en tur på museet står på planen.

lovgrenerik halddetoppen sommer
Halddetoppen er et kjent turmål for Altaværingene og toppen kan sees stort sett fra hele byen. Hit klatret Kristian Birkeland til topps og opprettet verdens første permanente nordlysobservatorium. I dag er det en DNT-hytte på toppen av det hellige fjellet. Foto: @lovgrenerik

Alta er et godt utgangspunkt for andre destinasjoner i Finnmark. Her ligger opplevelser for hele reisefølget som perler på en snor, enten du søker det urbane kystlivet i Hammerfest, bucket list-opplevelsen på Nordkapp eller det samiske livet på vidda.