Smaken av Alta

Vil du ha kortreiste lokale spesialiteter eller bare noe å drikke? Altaværinger er opptatt av kortreist mat og spisestedene bærer preg av dette. Her finner du alt fra hyggelige kafeer til førsteklasses restauranter.

Alta har et stort utvalg av spisesteder, som setter sin ære i å servere deg et godt måltid. På menyene finner du flere retter laget av lokale råvarer, i tillegg til internasjonale matretter. De lokale rettene serveres gjerne med en fascinerende historie.

Spisestedene følger gjerne årstidene og du får dermed smake sesongen du besøker oss i. For kjøkkensjefene er det viktig å ha et nært forhold til både fiskere, bønder og reindriftsutøvere, og de får levert førsteklasses råvarer hver uke. Menyen settes sammen av de beste ingrediensene Nord-Norge har å tilby. Fisken kommer gjerne fra Lopphavet, Sørøya eller Altafjorden, mens viltkjøttet hentes fra Finnmarksvidda, hvor dyrene har levd gjennom generasjoner og tradisjoner. Lokale gårder leverer poteter og grønnsaker, samtidig som mange sanker bær og grønnsaker selv.