Æventyr

Æventyr er en turoperatør etablert i Alta. Vi tilrettelegger for alle typer arrangement i Alta og regionen rundt for både små og store grupper.

Adresse

Markedsgata 6, 9510 Alta

Telefon

78 10 20 00

Nettside

aeventyr.no

E-post

booking@aeventyr.no

Vi leverer alt fra enkle aktiviteter til komplette eventyr, firmaturer, kurs & konferanser hvor vi kombinerer høy kvalitet på møtefasiliteter med bærekraftige matopplevelser til aktiviteter og opplevelser som er helt unike.

Eventyret om æventyr

Det var én gang noen gode venner som skulle legge ut på en lang, lang reise for nesten 600 millioner år siden.

Kloden var i støpeskjeen og kontinentene samlet. Store flommer fraktet elvesand til havs og gjennom utallige år ble lagene tykkere. Grunnlaget for verdens hardeste skiferstein. En stein, som ble til en hel by – Alta.

Det er her vårt eventyr starter. Gjennom tusenvis av år utviklet det seg en kultur med sterke bånd til naturen. Historien er på mange måter skrevet i stein og hugd inn i evigheten i Altafjorden.

På vinteren dukket ofte en grønn skikkelse opp på himmelen. Hun danset så vakkert, og fikk navnet Aurora Borealis – mens byen ble døpt Nordlysbyen. Dersom du vinka på henne – tok hun deg med – men ingen vet hvor.

De gode vennene fikk etter hvert gode hjelpere i det tøffe, arktiske klimaet.

Huskyer som uler som ulven, skogens konge, reinsdyr som vandrer i flokk, barentshavets ridder, knølhvalens mektige sang og storlaksen – som higa etter å komme hjem – til Alta Canyon – Nord-Europas største.

Én dag bestemte de seg for å krysse den endeløse vidda – Sennalandet. I et veikryss traff dem – den hvite reinen – Gabba. Hvor er vi nå? spurte dem.

Skaidi, svarte ho – det er samisk og betyr «der elvene møtes». Spørsmålet er nå; hvor renner elva videre?

Bli med på Æventyr

Skap minner som varer evig.