Hotellet som smelter hver vår

Ishotellet ligger ved bredden av sagnomsuste Altaelva. Her er alt laget av is; rommene, sengene og glassene i baren.

Verdens nordligste ishotell imponerer både norske og utenlandske turister. Historien strekker seg 21 år tilbake. Et stort følge fra Altas reiseliv var på tur i svenske Jukkasjärvi, hvor verdens første ishotell ble bygd.

Daglig leder Tor Kjetil Wisløff og broren hans bestemte at når de kom tilbake til Alta at de også ønsket å prøve det samme. Slik ble ideen om Norges første ishotell født. Underveis har de bygd seg opp god kompetanse og kunnskap rundt det å bygge ishotell.

Lokalt forankret

Hele 2500 kvadratmeter med ishotell bygges opp hvert år. Isen hentes fra Skjæravannet lengre opp i dalen og snøen produseres av vann fra Altaelva. Steg for steg formes ishotellet. Det tar omtrent fem uker med hardt arbeid å ferdigstille ishotellet.

Hotellet tiner i mai og planleggingen av neste sesongs ishotell begynner tidlig påfallende høst.

En unik opplevelse

Ishotellet og all kunsten innvendig er laget av lokale kunstnere. For Sorrisniva er det spesielt viktig å bruke lokal arbeidskraft for å bevare den lokale identiten. Å oppleve ishotellet inkluderer den spesielle igloo-stemningen, sove komfortabelt på reinsdyrskinn på en seng av is, vandre blant håndlagde is-skulpturer og kunne ta en drink i isbaren.

Gi deg selv en pause fra hverdagen og kom inn i en atmosfære helt utenom det vanlige. Et av høydepunktene ved besøket er vår flotte isbar der du kan nyte en isdrink!

Sorrisniva logo

Vil du oppleve ishotellet?

Sorrisniva tilbyr både besøk, omvisning og overnatting i ishotellet.