Nordlyskatedralen er like elegant som nordlyset selv

Som en verdig avslutning i enden av gågata ligger den moderne Nordlyskatedralen. Katedralen er like elegant som nordlyset selv og et tydelig landemerke for nordlysbyen.

Nordlyskatedralen Alta kirke ble vigslet 10.februar 2013 av tidligere biskop i Nord-Hålogaland bispedømme, Per Oskar Kjølsaas. Det er 350 sitteplasser i kirkerommet, som kan utvides med menighetssalen til rundt 500 plasser. 

Det er arkitekt Kolbjørn Jensen fra Link Signatur i Stavanger som har tegnet kirken. Sammen med kunstner Peter Brandes fra Århus i Danmark har de skapt en helhet i kirkerommet. Brandes har stått for utsmykkingen og de liturgiske møblene. Det mest fremtredende er Kristusfiguren; en seirende Kristus i gullbelagt bronse som vender ansiktet opp mot Gud og lyset i det han ånder ut.

Nordlyset som inspirasjon

Nordlyset var en av inspirasjonskildene under byggingen og fra alle vinklene kan man se buktende bølger slik nordlyset ofte opptrer. Det måtte bare bli en nordlyskatedral i nordlysbyen. 

@karlom.art

Åpningstider for Nordlyskatedralen

  • 2. januar – 30. april og 1. oktober – 31. desember: Mandag – fredag kl. 11-13
  • 2. mai – 19. juni og 21. august – 30. september: Mandag – fredag kl. 10-14
  • 20. juni – 20. august: Mandag – lørdag kl. 09-15, søndag kl. 13-15

Flere kirker i Alta

Det finnes flere kirker i Alta som du kan besøke. Like ved sentrum finner du Altas eldste bygning, Alta kirke, som ble bygget i 1858 og rasert under andre verdenskrig. Alta kirke er en av få kirker i Finnmark som ikke ble brent under den brente jords taktikk. I dag er kirken fredet som kulturminne. På Elvebakken finner du Elvebakken kirke fra 1964.