Stakeriet Mat & Vinhus

Velkommen til Stakeriet, en nordisk gourmet tapas restaurant i Alta. Opplev noe av det beste nordisk mat har å by på.

Adresse

Markedsgata 18, 9510 Alta

Telefon

400 05 585

E-post

booking@stakeriet.no

Nettside

stakeriet.no

Vår visjon er å skape en opplevelse for våre gjester. Ikke bare med mat og drikke, men også en opplevelse gjennom historiefortelling.

Derfor er konseptet rundt Stakeriet forankret rundt Altaelva og Altaskifer. Her vil man få en forståelse av hva Altaelva og utvinning av skifer har betydd for vår historie og kultur. Navnet Stakeriet kommer fra elvestakeren – føreren i elva. Elvestakeren guidet engelske lorder og rikfolk som ønsket å fiske den svært kjente Altalaksen, helt fra 1800-tallet og frem til den dag i dag. Vår meny er lokalt forankret og vi tilbyr både a-la carte og festmeny.

Når vi jobbet med konseptet for restauranten, så prøvde vi først mange forskjellige ideer, hentet inspirasjon både fra nordisk og internasjonal cuisine. Når vi skulle bestemme oss hva favorittene våres var, så klarte vi ikke det, fordi alt vi hadde var bare så bra. Dermed spurte vi oss selv, hvordan kan vi gjøre det mulig for gjestene våre å oppleve mest mulig av alle disse fantastiske nordiske rettene? Løsningen ble: Nordisk Gourmet Tapas. 

Alle de fantastiske rettene nordisk mat har å tilby, i mindre porsjoner, slik at du får sjansen til å smake på alt, fra reinfilet til boknafisk, ishavsrøye, kongekrabbe og mye mye mer!

Og enda bedre, mesteparten av maten er produsert lokalt i Nord-Norge eller til og med direkte i Alta. På denne måten bidrar vi til bærekraft, og vi har fortsatt flere planer om å forbedre oss enda mer i fremtiden. 

Stakeriet logo

Velkommen til oss!

Opplev noe av det beste nordisk mat har å by på