Paul Kristian Olaussen

Sami Siida

Sami Siida er en unik samisk opplevelsespark som drives av reindriftssamer. I det nye anlegget vårt tilbyr vi eksklusive opplevelser tilpasset for deg som enkeltperson eller til dere som en gruppe.

Adresse

Øytunveien 4, 9518 Alta

Telefon

+47 468 38 645

Nettside

http://www.samisiida.no/

E-post

post@samisiida.no

Du kan oppleve nærkontakt med rein ved å mate reinen eller ved å sette deg i sleden og nyte en kjøretur med en av våre kjørerein. Opplevelsen vi tilbyr deg i Siidaen er bygget opp av samisk historie, hvor den samiske kulturen og tradisjoner er essensen. I vårt lille museum kan du se, men også føle utviklingen vi som et nomadefolk har hatt. Reindrift er en av byggesteinene i vår kultur, en næring som både er utfordrende og spennende, samtidig som det er en livsstil.

Bli med til en reindriftssames hverdag. Kast lasso eller ta en joik i lavvo, sammen med en av våre guider. Er du interessert i mat, så kan du nyte samisk tradisjonsmiddag i rolige omgivelser i vår nye restaurant, med utsikt over Altaelva. Du kan også velge å nyte maten i Storlavvoen- en hundremanns-lavvo med bål i midten og benker og bord rundt bålet.

Sami siida er en boplass, som er gjort om til et museum for å illustrere samiske tradisjoner. Her blir man mottatt av en guide ikledd samiske klær. Her møter man reinsdyr og kan besøke lavvu med forskjellige samiske klær, verktøy og bruksting utstilt. Her kan man også nyte en kopp kaffe eller te og en god kake.

Opplev den samiske kulturen

Sami Siida er en unik samisk opplevelsespark som drives av reindriftssamer.