Borealis Alta

BorealisAlta er en interaktiv utstilling om nordlysets og fenomenets magi.

Address

Markedsgata 30, 9510 Alta

Phone

+47 401 95 000

Website

http://www.borealisalta.no/

Email

info@borealisalta.no

Utstillingen er basert på samiske myter og sagn, historien om forskningen rundt nordlyset og dens betydning og kobling til Altas historie. Utstillingen viser også vitenskapen om nordlyset og hvorfor dette fascinerende lysfenomenet oppstår. BorealisAlta er en utstilling som samler vitenskap og myter i et senter som vil være både en støtte og en attraksjon i seg selv. BorealisAlta ligger i Altas nye kirke og inkluderer også visning i Nordlyskatedralen.

Det anerkjente selskapet Expology, som er spesialister på innovativ opplevelsesdesign har utviklet attraksjonen. Aksjonærene, som består av Alta Kommune, Alta Kirke Fellesråd, Boreal Travel, Thon Hotels AS og Scandic Hotels Finnmark AS, har jobbet tett med Expology i utviklingsprosessen. Utstillingen er unik og det er ingen slik utstilling andre steder i Norge eller i verden. Nordlysbyen Alta har hatt en historisk betydning for forskningen og kunnskapsutvikling for Nordlys fenomenet. Dette pga de gode klimatiske forhold for å oppleve nordlyset.

Nordlys Borealis Alta

Book ditt besøk nå!

Kombiner et besøk i Nordlyskatedralen og BorealisAlta og få en uforglemmelig opplevelse. Book en guided tur for en enda mer magisk opplevelse.