Arctic Urbi

Vi jobber etter årstider og tilbyr unike opplevelser der du som besøkende får oppleve litt av hvert. Det vi serverer i det arktiske nord og Finnmarksvidda, er det ikke vi som bestemmer – men naturen rundt oss.

Adresse

Gartnetvadda 1, 9520 Kautokeino

E-post

post@arcticurbi.no

Nettside

arcticurbi.no

Vi kan ikke si at du vil oppleve det fineste været eller smake på èn bestemt type meny. Du vil ikke finne en lik dag eller en lik meny, og du blir derfor ikke en passiv forbruker. Du vil bli overrasket, der serverer vi garanti. Du vil kjenne verdsettelsen vi har for det naturen gir, verdien av det, kjærligheten og respekten. Vi ser for oss at du drar fra oss som ambassadører for det Finnmark kan være, både i smak og opplevelser.

Vi er etablert i Kautokeino og Alta. Med oss får du møte naturen på en unik måte, smake det den har å gi samt være med på de mest unike reisene.

Dette er noe av det du kan oppleve med oss

Fra november til mars kan du forvente deg en skreddersydd opplevelse med unike innslag, som nordlyset, reinsdyr, isbading, snøskuter, isfiske, hundekjøring og selvfølgelig en eksklusiv smak fra vidda.

I mai består livet vårt av late dager på isen med isfiske, samtidig som vi venter på at de første reinkalvene skal se dagens lys. Livet på vidda byr også på en helt egen matopplevelse. I denne perioden er det mulighet for overnatting.

Fra juni til august kan du ta del i en guidet tur i naturen, tilbake i tid for å se hvordan naturen har blitt brukt som både matkammer og apotek. Vi serverer god mat og det er muligheter for overnatting.

I juli tar vi deg med over dødsfjellet, der vær og vind kan snu fra en varm sommerdag med solskinn til full vinter på kort tid. Turen avsluttes med en unik opplevelsestur med reinkalver og matservering. Begrenset med plasser. Denne turen er kun mulig å gjennomføre 4-5 dager i året.

I september kan du oppleve en tur til reingjerdet. Denne opplevelsen viser deg rett og slett hvordan maten blir til. På denne opplevelsen er du ikke gjest, men en deltager på lik linje med resten av familien. Turen avsluttes i lavvoen med matservering. Begrenset med plasser. Denne turen er kun mulig å gjennomføre 3 dager i året.

Send oss gjerne forespørsel om pris og ledig plass. De unike turene i juli og september fylles opp raskt.

Møt naturen på en unik måte

Bli kjent med den samiske levemåten, hvor vi følger de åtte årstidene.