Arctic Nuvsvåg

Mektige fjell og spektakulær natur ytterst i havgapet – velkommen til Arctic Nuvsvåg! Området som omkranser Nuvsvåg byr på gode fiskeforhold og et rikholdig aktivitetstilbud året rundt, enten du ønsker å utnytte de mange turmulighetene eller bare vil nyte stillheten i gode venners lag.

Adresse

Nuvsvågveien 1548, 9582 Nuvsvåg

Telefon

994 45 307 / 974 71 260

E-post

post@arcticnuvsvaag.no

Nettside

www.arcticnuvsvaag.no

I gamledager var det et yrende liv i bygda, med både lokal fiskeflåte og aktiv gårdsdrift. I dag er stedet en liten, bortgjemt perle som byr på et vell av opplevelsesmuligheter. På tross av beliggenhet ytterst på kysten er det relativt lett å ta seg til oss. Kommer du langveisfra er det enklest å fly til Alta og reise den siste biten med bil og ferge. Husk å sjekke fergeruten!   

Hos oss strekker sesongen seg fra tidlig mars til slutten av september, og over denne perioden kan vi tilby et variert opplevelsestilbud som garantert vil skape minner for livet:

Jakten på storkveita – havfiske på Lopphavet

Hos Arctic Nuvsvåg kan du oppleve spennende og variert sjøfiske i spektakulære omgivelser fra april til september. Det myteomspunnede Lopphavet er viden kjent for storfangst året rundt, og spesielt for sitt fantastiske kveitefiske fra mai til september. De fleste som kommer til Nuvsvåg for å oppleve sjøfiske, har nok et håp om å få nettopp storkveita på kroken. Andre fiskearter som hyppig biter på kroken er torsk og «havets torpedo» – seien. Disse kan også fiskes hele året, men hovedsesongen for sei er juni til august. Det er også mulig å få andre fisketyper på kroken, med breiflabb, steinbit og uer som de mest «eksklusive».

Arctic Nuvsvåg tilbyr båtutleie for havfiske på egenhånd, og vi gir deg mer enn gjerne tips om hvor du finner storfangsten!

Dersom du har en favorittstang tar du denne med deg. Ønsker du å leie utstyr, er det selvsagt også mulig hos oss. Vi har i tillegg et lite butikkutsalg som blant annet tilbyr fiske- og sikkerhetsutstyr, bensin og snacks til fisketuren.

Majestetiske hvite topper – rått og vakkert på topptur

Fjellene som omkranser Nuvsvåg og Nuvsfjorden utgjør den bratteste og mest alpine delen av Finnmarksalpene. Her kan du utforske urørte fjell som byr på toppturer i verdensklasse – for nybegynnere så vel som for erfarne toppturentusiaster.

I tillegg til fjell som stikker rett opp av havet, finnes spennende breområder som også byr på gode topptur- og puddermuligheter. Hos Arctic Nuvsvåg kan du spenne på deg skiene og gå direkte fra hytta, eller velge «ski by car» – den neste toppturopplevelsen er uansett rett i nærheten!

Dersom du ønsker en guide til turen kan vi tilrettelegge for dette via en av våre samarbeidspartnere. Disse kan også tilby utleie av ski- og skredutstyr ved behov.  

For familier og den aktive

Områdene rundt Nuvsvåg er kontrastfylte og varierte, og et strålende utgangspunkt for både aktive og avslappende opphold. I frisk luft og stillhet kan du ligge i lyngen og drømme deg bort, mens det eneste du hører er din egen puls og vinden som suser.

Eller du kan bryne deg på topptur til noen av våre fantastiske Finnmarksalper som strekker seg tusen meter rett opp fra havet. I området er det også lagt opp til flere Perleturer – en lavterskelaktivitet til flere fine destinasjoner for hele familien.

Du kan fiske ørret i sagnomsuste Jomfrudalen, gå på bærtur i høstmånedene, eller hva med en sykkeltur langs kystveien med mulighet for et møte med selveste havørna?

Med Lopphavet som vår nærmeste nabo i nord finnes det også varierte aktiviteter i det våte element. 200 meter fra Arctic Nuvsvåg ligger en langstrakt sandstrand som er et ypperlig utgangspunkt for bading og turer med SUP-brett eller i kajakk. Stranda er også et godt utgangspunkt for vindsurfing og kiting året rundt. For den fartsglade kan en tur på vannski anbefales – båtene våre trekker deg lett opp! I nabofjorden mot vest, Ullsfjord, kan du gå rundt i ruinene av et stort kystfort som var operativt under andre verdenskrig. Her er det også fint turterreng for både store og små.

Uansett hva du begjærer – vi tar deg med tilbake til elementene!

Nye minner for livet venter!

La deg trollbinde av storslått natur, azurblått hav og øredøvende stillhet. Velkommen til Nuvsvåg!