Vintereventyret Alta

Alta er et eldorado for alle som er glad i friluftsliv og vinter. Aller helst kombinasjonen mellom friluftsliv og vinter. Selv om det er mørketid i 2 måneder, setter vi oss ikke inne og venter på at sola kommer tilbake.

Mørketidslyset er nemlig helt magisk, det gir oss lyst til å gå ut og se hva vi kan finne på, selv om sola ikke skinner. Også har vi jo hodelykter, og varme klær. Vi håper å kunne bringe denne vinterfriluftslivsgleden videre til alle som er glad i Alta og som ønsker å besøke Alta.

Hundekjøring for alle

Midt i mars arrangeres vinterens vakreste eventyr. Det lengste hundespannløpet i Europa gir både to- og firbeinte deltagere en reise over Finnmarksvidda de aldri vil glemme. Finnmarksløpet trekker til seg hundekjørere fra hele verden, som ønsker å bryne seg på 1200 kilometer fra Alta i vest til Kirkenes i øst og tilbake.

Alta er et samlingspunkt for hundekjøring. Hit kommer unge spirer for å lære mer om hundesporten på Alta Folkehøgskole, og hit kommer turister som ønsker å prøve hundekjøring for første gang. Nordlysbyen Alta har et aktivt hundekjøringsmiljø og flere tilbydere av utflukter som passer for alle familiemedlemmer og ferdighetsnivåer.

Opplevelser for alle

Været på Finnmarksvidda kan være ganske uforutsigbart. Det er ingen steder i Norge det blir kaldere enn nettopp her gjennom vinteren. Det kan nemlig varere mellom temperaturer litt over null til ekstremt lave temperaturer. Vi kan dessverre ikke garantere vindstille dager hvor sola skinner og påskestemningen bygger seg opp. Men det som alle fascineres av, er det imponerende platålandskapet som er fantastisk vakkert. Hvis du tar deg tur i retning Finnmarksvidda på kveldstid i vintermånedene er sjansen stor for å få et glimt av nordlyset.

Snøscootersafari

Snøscootersafari er en annen populær vinteraktivitet i Alta og Finnmark. En tur på snøscooteren over Finnmarksvidda kan gi deg en annen type opplevelse av vidda. Profesjonelle og erfarne guider ivaretar din sikkerhet og komfort gjennom turen. De korteste turene varer i et par timer, men du kan også velge å dra på en lengre safari over flere dager og som inkluderer overnatting i ishotell, på en fjellstue, i en lavvo eller på et hotell.

Vakre steder

Alle som ønsker å oppleve landskapet i et roligere tempo mens de fortsatt er aktive, kan enten prøve seg på langrennsski, alpin, fotturer eller prøve lykken med isfiske. Erfarne, lokale guider tar deg med på utflukter i skogen eller på fjellet for å besøke vakre steder eller kjente fiskevann. Alle gjester vil få forhåndsopplæring, og guidene våre forteller mer enn gjerne historier og fakta rundt bålet. Opplev den ekte kjærligheten nordmenn har for naturen!