Vintereventyret Alta

Hundekjøring har blitt enda mer populær enn noen gang før. Det populære hundespannløpet, Finnmarksløpet, har tiltrukket seg mange hundekjærere til nordlysbyen Alta. Dette løpet går over 1000 kilometer, fra Alta i vest til Kirkenes i øst og tilbake igjen.

Det er det lengste hundespannløpet i Europa, med det røffe Finnmarkslandskapet som gir både to- og firbeinte deltakere en opplevelse de aldri vil glemme. Dette løpet er blitt beskrevet som det vakreste vintereventyret.

Hundekjøring for alle

Det er mange andre gode alternativer for alle som ikke er interessert i å ta fatt på den tøffe 1000 km-ferden. Nordlysbyen Alta har et aktivt hundekjøringssamfunn og ypperlige tilbydere av sledeutflukter som passer for alle familiemedlemmer og alle ferdighetsnivåer.

Opplevelser for alle

Været på Finnmarksvidda kan variere fra litt over null til ekstremt lave temperaturer. Vi kan ikke garantere vindstille dager og klar himmel, men uansett hva været gjør, er platålandskapet svært imponerende og fantastisk vakkert. Hvis du tar en tur på kvelden kan du være heldig nok til å se nordlyset. Vi kan love deg en opplevelse for livet!

Snøscootersafari

Snøscootersafari er en annen populær vinteraktivitet. Snøscootere kan gi deg en veldig annen type opplevelse av det naturlige miljøet. Profesjonelle, erfarne guider vil sikre din sikkerhet og komfort gjennom turen. De korteste turene varer i et par timer, mens de lengste safariene tar flere dager og inkluderer overnatting på Igloo Hotel, i en fjellhytte, i et samisk telt eller på et hotell.

Vakre steder

Alle som ønsker å oppleve landskapet i et roligere tempo mens de fortsatt er aktive, kan enten prøve seg på ski eller på fotturer eller prøve lykken med isfiske. Erfarne, lokale guider tar deg med på utflukter i skogen for å besøke vakre steder eller kjente fiskevann. Alle gjester vil få forhåndsopplæring, og guiderne våre vil gjerne fortelle historier rundt bålet og gi fakta om landskapet og kulturen i nord. Opplev den ekte kjærligheten nordmenn har for naturen!