Nordlysbyen Alta

Alta er et flott valg for besøkende som ønsker å oppleve nordlysens magi. Siden år 2000 har byen hatt tilnavnet Nordlysbyen. Det stabile klimaet med mange dager med klar himmel og generelt veldig gode værforhold er grunner til at flere internasjonale vitenskapelige ekspedisjoner gjennomføres i Alta. I 1899 bygde Kristian Birkeland verdens første nordlysobservatorium i toppen av Haldde.

Aurora Borealis

Besøkende har alltid gledet seg over nordlyset, som også kalles Aurora Borealis, og det er mange myter knyttet til dem. Når du besøker Alta kan du lære mer om hva nordlyset faktisk er og den beste måten å se dem på, og tydeligvis mer om mytene og historiene knyttet til dem.

Nordlysjakt

Det er ikke alltid like lett å finne nordlyset, og det er derfor det er en rekke tilbydere av nordlysjakttjenester. Å være på rett sted til rett tid er viktig og våre lokale guider er eksperter på å finne dem. De vil også kunne hjelpe deg med å ta perfekte bilder og ikke minst forklare mer om fenomenet.

Nordlyskatedralen i Alta sentrum

Nordlyskatedralen er en moderne katedral i en moderne by, like elegant som nordlyset selv. Link-arkitektselskapet i Stavanger tegnet katedralen som er formet som en spiral som viklet oppover mot bygningens klokketårn. Nordlys ga en av inspirasjonskildene for designen som, når den observeres fra alle vinkler, gir utseendet til kaskaderende bølger, akkurat som Nordlys. Katedralen ble innviet 10. februar 2013.

Besøk nordlysutstillingen til BorealisAlta

BorealisAlta er en interaktiv utstilling med unike og atmosfæriske opplevelser basert på samiske myter om nordlyset. Nordlysetes skjønnhet og kraft har fascinert mennesker gjennom tidene. Mens forskjellige kulturer har fortalt sine egne historier om aurora borealis, har forskere lett etter en vitenskapelig forklaring av fenomenet. Utstillingen er skreddersydd for Nordlysbyen Alta og ligger i Nordlyskatedralen.