Moro for familien i Alta

Det finnes uendelig mange muligheter for hva man kan finne på i Alta. Vakker natur med fjord, fjell og vidde venter på å bli utforsket.

Høydepunktene står i kø og på to dager får du en smakebit av aktiviteter i naturen og kulturen rundt byen, som er moro både for liten og stor.

Dag 1: Besøk en hundegård og nordlysattraksjonen BorealisAlta

10.00-12.00: Vandretur med valper
Kom innom og besøk oss i hundegården! Her vil du få en kort omvisning hvor du også møter de voksne hundene. Vi starter så ut på en gåtur med de energiske valpene. Turen går gjennom furuskogen og ned til Altaelven, lengen og tempoet på turen tilpasses deltakerne. Underveis vil det bli stopp og vi lager bål, koser oss med kaffe/te og hjemmebakt kake. Guiden som er med på tur vil fortelle om livet i hundegården og hva valpene har i vente når de vokser til, historier om hvordan det er å jobbe, trene og konkurrere med huskyer.

Etter endt tur så vil det serveres lunsj som er laget av kortreiste råvarer og rene smaker.

16.00-17.00: Utforsk nordlysattraksjonen BorealisAlta og Nordlyskatedralen
BorealisAlta er en interaktiv utstilling om nordlysets og fenomenets magi. Utstillingen er basert på samiske myter og sagn, historien om forskningen rundt nordlyset og dens betydning og kobling til Altas historie.

Nordlys Borealis Alta
Lær mer om nordlyset i Alta.

Utstillingen viser også vitenskapen om nordlyset og hvorfor dette fascinerende lysfenomenet oppstår. BorealisAlta er en utstilling som samler vitenskap og myter i et senter som vil være både en støtte og en attraksjon i seg selv. BorealisAlta ligger i Altas nye kirke og inkluderer også inngang i Nordlyskatedralen.

Dag 2: Altaelva i kano

11.30-17.00: Altaelva i kano, dagstur
Turen starter med en kjøretur opp til Bollo, som er en av de beste fiskeplassene langs Altaelva, og kanoturen starter herfra. Har du ikke erfaring med kano? Ikke fortvil! Instruksjon vil bli gitt på forhånd hvordan du håndtere kanoen og du vil ha selskap av guiden underveis.

Glød Explorer kano altaelva
5Gullåra Altaelva er kjent over hele verden.

Omgitt av fantastisk natur med mange fotomuligheter underveis. Det vil også bli stopp hvor dere går i land, tenner bål langs elvebredden og tilbereder lunsj. Turen går deretter videre langs Altaelva mens vi nyter stillheten og dyrelivet på ferden.

Prisen inkluderer:

  • Aktiviteter som beskrevet
  • Koordinasjon og kvalitetssikring av NorthAdventure
  • Turer, transport og måltid som beskrevet
  • Drikke med måltid (annet enn springvann er ikke inkludert i prisen, men kan kjøpes på stedet

Bestill familiens sommereventyr i Alta

Pris fra kr 2345,- per person. Kontakt NorthAdventure for pris og bestilling