En dag med aktiviteter for hele familien

Det finnes uendelig mange muligheter for hva man kan finne på i Alta. Vakker natur med fjord, fjell og vidde venter på å bli utforsket.

Høydepunktene står i kø og en dag med aktiviteter for hele familien starter i Øvre Alta på en lokal ranch for uteaktivitet. Videre går turen innom sentrum for mulighet for lunsj og en interaktiv opplevelse i Laksens hus. Avslutt dagen med å teste fiskelykken på Altafjorden.

11.00 – 12.30: Ridetur ved en lokal gård

Bli med ut på en ekte lokal ranch! Flatmoen gård ligger ca 10 minutter fra Alta Sentrum i flotte omgivelser. Ved ankomst så vil du få treffe og bli fortalt om de forskjellige hestene og hvilke bruksområder de har. Her vil da også guiden høre om dere har ridd før og hvilke nivå dere er på. Så begynner moroa. Avhengig av ridenivå vil vi dra ut i skogen og enten gå, trave eller galoppere. Turen går langs stien som er omgitt av store trær og den eneste lyden som høres er hestens hover og pusten til hesten. Underveis så vil det bli en stopp ved en gapahuk og det er tid for drikke og hjemmelagde kanelsnurrer. Disse skogene er kjent for sin elgbestand, så hvis du er heldig får vi kanskje et glimt av kongen selv.

14.00 – 15.00: Besøk i Laksens hus

Kom innom Laksens Hus og få historien om hvordan den verdifulle villaksen i regionen ble grunnlaget for en ny næring, et kvalitetsprodukt som etterspørres over hele verden. Hvorfor og hvordan, spør du? Disse svarene og mye mer finner du her. Kunnskapen gir et godt grunnlag for dialog og diskusjon.

Villaks ble grunnlaget for en ny næring.

Senteret tilbyr praktisk informasjon og morsomme aktiviteter relatert til ulike temaer rundt lakseoppdrett. Vi viser deg utfordringene vi jobber med, samt hvordan vi kan løse disse i fremtiden.

18.00 – 20.00: Fiske i Altafjorden

Bli med en lokal turistfiskebåt som tar deg med på tur på Altafjorden. Vakker natur, dyreliv med masse fugler og er vi heldige så kan vi se både havørn og niser på turen.

Har du fiskelykke?

På denne fisketuren kan du fange torsk, sei, hyse, uer, kveite, og har du fiskelykken med deg kan du også få laks. Snacks og drikke vil bli servert underveis på turen. Og evt fisk du fanger kan du pakke og ta med når du forlater båten

Prisen inkluderer:

  • Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure
  • Turer og måltid som beskrevet

Opplevelser for hele familien

Priser fra kr 2540,- per person. Kontakt NorthAdventure for bestilling.