Alta er et handelssentrum for hele Finnmark. Her finner du et godt utvalg av butikker, tjenester og opplevelser. Alt fra klær til velvære. Det er flere spisesteder å velge mellom, og gode tjenester for deg som er ute etter det lille ekstra. Velkommen til nordlysbyen Alta!

Velg innenfor kategoriene nedenfor - vi gleder oss til ditt besøk!

Alta Gjestegaard & Spa

Alta Gjestegaard & Spa

I Bossekopfjæra inviterer vi til en gjestegaard utenom det vanlige. Med gode matopplevelser på menyen, en koselig pub, mulighet for kurs og konferanser, et lite antall rom til overnatting og med spaopplevelser, ønsker vi at våre gjester skal finne ro,...
Alta museum

Alta museum

Bergkunsten i Alta er en av syv norske oppføringer på UNESCOs verdensarvliste

Alta River Camping

Alta River Camping

Campingplassen ligger ved siden av den berømte Altaelva mellom mektige fjell. Vi er ca 5 km fra Alta på RV 93 i retning Kautokeino og er et naturlig stoppested enten du er på avslappende ferietur eller du vil hvile litt før neste ferie-etappe.
Boreal Travel

Boreal Travel

Vi har moderne turbusser for å forsikre komfortable turer. Vi arrangerer transport for både korte turer og som varer over flere dager.

BorealisAlta

Nordlysets skjønnhet og kraft har fascinert folk i alle tider. Og mens ulike kulturer har fortalt sine egne historier om nordlyset, har vitenskapsfolk har lett etter naturvitenskapelige forklaringer på fenomenet.
CampAlta

CampAlta

Altaelva har alltid vært en viktig del av livet i Alta. Elva støtter et bredt økosystem av planter og dyr, og det gir en rikelig tilførsel av fisk for menneskene som bor her. Altaelva regnes som en av verdens beste lakseelver, det fanges laks på...

Cavzo Safari

Cavzo Safari

Her kan opplevelsen kombineres med elvebåttur om sommeren eller kappkjøring med rein på vinteren. Turens høydepunkt er lavvobesøket der tradisjonell samisk mat blir servert og du får anledning til å joike sammene med oss.

Finnmarksløpet AS

Finnmarksløpet AS

Finnmarksløpet ble første gang arrangert i 1981, da med tre spann på startstreken. Den gang var hundesporten for et lite knippe spesielt intresserte. I dag ser vi at hundesporten og løpet engasjerer tusenvis av mennesker. I 2001 ble Finnmarskløpet...

G Travel Alta

G Travel Alta

Reise er det eneste kjøpet som gjør deg rikere.

Gargia Fjellstue AS

Gargia Fjellstue AS

Gargia Fjellstue ligger sør for Alta, ved den gamle postveien fra Alta til Kautokeino. Denne vakre perlen er omkranset av vakker natur bare 30 minutter fra Alta flyplass.

GLØD Explorer

GLØD Explorer

GLØD er nordlysspesialisten i Alta og tilbyr «Jakten på nordlyset», skreddersydde arktiske turer og ekspedisjoner for enkeltpersoner og grupper.

GuideGunnar

GuideGunnar

One of Norway’s most innovative and experienced tour guides, GuideGunnar is known for his energy and enthusiasm, sharing generously his in-depth, local knowledge of heritage and country. Educated mountain guide, GuideGunnar was one of the first in...

Holmen Husky Lodge

Holmen Husky Lodge

Bli med oss på et spennende hundesledetur eventyr i vinterlys! Opplev fantastiske natur, fjell og elver på en unik måte, på et hundeslede eventyr med våre firbente venner her på Holmen Husky Lodge.

Icecube of Aurora

Icecube of Aurora

Icecube of Aurora er en lokal turistfiskebåt som driver med opplevelsesturer ut i Altafjorden.

NORD Ekspedisjon

NORD Ekspedisjon

Come and explore the arctic with our professional and experience local guides. Your experience is a result of a lifelong passion for the artic nature and local history. Our experience will be your memories. We organize, daily guided tours, explorer...
Nordlysbadet

Nordlysbadet

I Nordlysbadet finnes mange tilbud. Totalareal er 5150 m2. Publikums- og administrasjonsareal er 3430 m2, hvorav 860 m2 er bassengareal.

Northern Lights Husky og Trasti & Trine

Northern Lights Husky og Trasti & Trine

Trasti & Trine og Northern Lights Husky holder til i Øvre Alta, 10 km fra Alta sentrum. Vi tilbyr hundekjøring, ulike matopplevelser og overnatting.

Pæskatun

Pæskatun

Peska er et av skiferfjellene i Alta. Oppe i skiferbruddet ligger Pæskatun og Alta Skiferprodukter AS.

Restaurant Alta

Restaurant Alta

På Scandic Alta som ligger i sentrum av Alta, så finner du Restaurant Alta. Hotellet ligger kun 1 time og 50 minutter fra Oslo med direkte-fly og 10 minutter fra Alta lufthavn. 

 

 

Sami Siida

Sami Siida

Opplev samisk kultur, mat og tradisjon. Hjertelig velkommen!

SarvesAlta alpinsenter

SarvesAlta alpinsenter

Alpinanlegg med fantastisk utsikt over Alta og Altafjorden.

Scandic Alta

Scandic Alta

Hotellet er perfekt for deg som vil oppleve den spektakulære norske naturen på nært hold. Med møte- og konferansekapasitet for 650 deltakere og tilgang til svømmebasseng og badstue kan du kombinere forretning og fritid.

Sorrisniva AS

Sorrisniva AS

Sorrisniva er en helårig opplevelses- og aktivitetsbedrift, som ligger ved bredden av Altaelva. I 2009 fikk vi pris for Årets Reiselivsbedrift fra Innovasjon Norge. På vinteren kan du besøke Norges største og nordligste ishotell. Du kan også...

Storekorsnes Ferie & Fritid

Storekorsnes Ferie & Fritid

Opplev den fantastiske Finnmarksnaturen sommer og vinter. Sjøfiske, Safari, Midnattsol, Nordlys, havørnen, kveite, hval, reinsdyr og andre arktiske dyr.

Thon Hotel Alta

Thon Hotel Alta

Hotellet ligger sentralt i Alta Sentrum, på toppen av kjøpesenteret Amfi Alta. Thon Hotel Alta er et moderne forretningshotell som også er velegnet for feriereisende, og er et perfekt utgangspunkt for å utforske Alta og de arktiske omgivelsene.

Turistinformasjon

Turistinformasjon

Velkommen innom turistinformasjonen for å få gode tips til ditt besøk i Alta. Du finner oss i sentrum av Alta og vi holder åpent året rundt. Vi har gratis turistkart og diverse brosjyrer.